15-03-2016

 

De Vogelkamer gaat stoppen..

 
 

Ik heb besloten om te stoppen met de kweek van mijn vogels. Aangezien al mijn vogels in een kamer in ons huis gehuisvest worden, is het elke dag heel veel werk om dit te onderhouden. Wij verwachten nu echter ons eerste kindje, waardoor het voor mij niet meer haalbaar is om deze hobby voort te zetten.

De koppels valkparkieten en grasparkieten zullen dus ook allemaal binnenkort te koop zijn. Heb je interesse in een koppeltje, dan kun je mij alvast een mailtje sturen of het contactformulier invullen. Maar binnenkort zal ik op deze website duidelijk vermelden welke vogels allemaal te koop zijn en voor welke prijs.

 

Vanaf nu zullen er dus ook geen jonge vogels meer geboren gaan worden. Er zijn wel nog enkele jonge valkparkieten beschiktbaar. 

 
 

 

17-12-2015

Alle valkparkietjes zijn verhuisd en de koppels Whiskey & Wodka en Frodo & Baileys zijn weer begonnen met eitjes leggen! Dit is ronde 2 en zal voorlopig even hun laatste ronde zijn. Ik verwacht dat de eerste eitjes rond 30/31 december gaan uitkomen. Niet heel handig zo rond de jaarwisseling. Hopelijk hebben de ouders geen last van het vuurwerk en zorgen ze trouw voor hun ukkies.
 
De pyrrhura's hebben 2 donsjes, de andere eitjes komen niet meer uit. Eentje is al gereserveerd, de ander is nog te reserveren!
 

 

02-12-2015

Vandaag is het eerste valkparkietje opgehaald. Deze, en volgende week, zullen de meeste valkparkietjes opgehaald worden! Whiskey en Wodka tonen alweer veel interesse in het blok, dus ik verwacht over enkele weken weer eitjes! Er zijn geen jonge valkparkieten meer te reserveren, maar uiteraard is er nog voldoende plek op de wachtlijst voor de volgende ronde!
Bij de pyrrhura's gaat het volgens mij ook wel goed. Mama Kiwi broed goed op haar eitjes. Hoeveel ze er ondertussen hebben weet ik niet. Ik laat ze zo veel mogelijk met rust in de hoop dat dit keer alle eitjes heel blijven! Volgende week kunnen de eerste eitjes uit gaan komen.
 

 

18-11-2015

Zo, we zijn inmiddels alweer bijna een maand verder. Het gaat nog steeds goed met de 10 jonge valkparkietjes. De meeste zijn al uitgevlogen en zullen over enkele weken al mogen verhuizen.
De pyrrhura's Mango en Kiwi zijn ook begonnen aan een nest. Er ligt één eitje, dus er zullen er vast snel meer volgen. Helaas sneuvelen er bij hun altijd wel wat eieren, dus hopelijk zijn ze er dit keer wat voorzichtiger mee.

 

 

22-10-2015

Alle eitjes zijn bij Whiskey & Wodka en bij Frodo & Baileys uitgekomen. In totaal zijn er nu dus 10 jonge valkparkietjes! Ze doen het allemaal super, ze groeien als kool! :)
 
 
 

11-10-2015

Ondertussen zijn er 2 lutino popjes en 1 witmasker mannetje bij Whiskey en Wodka geboren! Er liggen nog 2 eitjes die nog uit kunnen komen. De eitjes van Frodo en Baileys kunnen vanaf nu ook elk moment gaan uitkomen.
 
 
 

05-10-2015

De valkparkieten groeien goed in hun eitjes. Eind van de week kunnen de eerste geboren worden!
 

27-09-2015

De valkparkieten Whiskey en Wodka hebben op dit moment 4 eitjes! Mogelijk volgen er nog meer. Frodo & Baileys hebben 1 eitje, dus daar zullen ook nog wel wat eitjes achteraan komen. Hero en Beauty zijn nog een beetje lui.. Zij hebben nog geen eitjes en hebben ook nog niet veel interesse in het nestblok. Hopelijk komt daar snel verandering in, want zij zijn toch wel mijn favoriete koppel ;)
 
De grasparkietjes mogen aankomende week verhuizen. 2 blauwe zijn nog te koop.
 
 

08-09-2015

3 koppels valkparkieten (Hero & Beauty, Frodo & Baileys, Whiskey & Wodka) zitten sinds vandaag in kweekkooien met een nestblok. Hopelijk gaan ze er iets moois van bakken! :) 
 
Fristi en Fanta zijn bijna klaar met de opvoeding van hun  kids. Nog enkele weken en dan mogen ze verhuizen. Er zijn nog 3 blauwe grasjes te reserveren
 
 

17-08-2015

Fristi en Fanta hebben 4 kleintjes. De rest van de eitjes zijn niet uitgekomen. Het is nu afwachten of dit hun eigen jongen zijn of dat er kleintjes van Pepsi en Pepper tussen zitten. Worden ze groen, dan zijn het hun eigen jongen. Worden ze blauw of turquoise dan zijn ze van pepsi en pepper. Afwachten dus! 
Dit is het laatste nestje van de grasparkieten dit jaar. Pepsi en pepper en Sisi en Sprite hebben al rust. Fristi en Fanta hierna ook.
 
Ik ben nog even bezig met het afmaken van de kweekkooien. Daarna gaat de kweek met de valkparkieten beginnen!

 

29-07-2015

Fanta heeft enkele eitjes van Pepsi gekregen. Nu heeft ze er echter ook zelf eitjes bij gelegd. Het moet natuurlijk niet teveel worden, dus ik hou even in de gaten of ik alle eitjes kan laten liggen of dat ik er enkele moet weghalen. Ze broed er in iedergeval goed op, dus over een week of 2 verwacht ik weer kleintjes. Dit is dan het laatste nestje van de grasparkieten voor dit jaar.

 

16-07-2015

Het eitje van Fristi en Fanta is helaas niks geworden.
Pepsi is alweer begonnen met nieuwe eitjes leggen. Ze mag echter geen nieuw nestje meer, het is genoeg geweest voor dit jaar. De eitjes die ze nu legt vervang ik door nepeitjes. En haar echte eitjes leg ik in het blok bij fristi en fanta. Fanta zit namelijk veel in haar blok, maar legt geen eieren.. Hopelijk gaat ze op die van pepsi broeden. Zo niet, dan is zij ook klaar voor dit jaar en ga ik de blokken weghalen. Bij sisi en sprite heb ik ook besloten om het blok weg te halen. Ik ga binnenkort op vakantie, dus dan vind ik het niet handig om kleintjes in de blokken te hebben. Volgend jaar weer nieuwe rondes en nieuwe kansen :)
Ik heb nog enkele grasparkietjes te reserveren!
 
In augustus ga ik weer beginnen met de kweek van de valkparkieten! heb er zin in :)

 

23-06-2015

Het gaat nog lekker hierzo! Sisi en Sprite zorgen goed voor hun 3 kids. En Pepsi en Pepper hebben 5 ukkies. Dit is het laatste nestje voor pepsi en pepper voor dit jaar, hierna verplichte en welverdiende rust :)
Fristi en Fanta hebben 1 ei.. En deze is al een week geleden gelegd, dus meer eitjes komen er niet. gekke vogel.. heb het nog nooit meegemaakt dat er maar 1 ei wordt gelegd in een nest. Hopelijk komt het ei wel uit, anders zit ze voor niks 3 weken te broeden op haar enkele ei..

 

10-06-2015

Yeahhh, er zijn weer kleintjes geboren! Sisi en Sprite hebben 3 jongen, het laatste eitje komt waarschijnlijk niet meer uit.
Pepsi en Pepper hebben nu 1 kleintje, maar er kunnen nog meer eitjes uitkomen. 

 

04-06-2015

ondertussen zijn bijna alle jongen van Pepsi en Pepper opgehaald. Pepsi is nu begonnen aan haar laatste nestje van dit jaar. Zo te zien wordt dit een heel klein nestje, want de meeste eitjes zijn helaas afgestorven. Maar dan heeft ze het tenminste lekker rustig :)
Sisi en Sprite zijn begonnen met hun 2e ronde. ze heeft maar 4 eitjes, hopelijk komen ze dus allemaal uit!
Fristi en fanta hadden in deze 2e ronde maar 1 jong. Hij is inmiddels uitgevlogen en gaat over 2 weekjes verhuizen. Fanta is weer begonnen met eitjes leggen. Dit zal haar laatste nestje zijn voor dit jaar.
 
De jonge pyrrhura's doen het goed. Het zijn 2 popjes. ze zullen binnenkort gaan uitvliegen!

 

28-04-2015

De pyrrhura's hebben een nestje met 2 jongen. de kleurtjes kan ik nog niet zien.
Pepsi en dr. Pepper hebben een nieuw nestje met weer 4 jongen. Het zijn 3 blauwe en 1 turquoise (blauw geelmasker). Alle 4 nog te reserveren!
De 2e ronde eitjes van Fristi en Fanta zijn nog niet uitgekomen. Ze heeft 4 eitjes, waarvan 2 er niet goed uit zien. Ik verwacht dus dat er dit keer maar 2 uitkomen.
Sisi en Sprite hun jongen zijn allemaal uitgevlogen en zullen binnen enkele weken verhuizen. Moeder Sisi is nog niet begonnen met nieuwe eitjes

 

17-04-2015

Er is een jonge pyrrhura geboren!!!
Nog 3 eitjes kunnen uitkomen

 

14-04-2015

De jongen van pepsi en pepper zijn verhuisd. Pepsi heeft ondertussen alweer een nieuw kleintje, 5 eitjes kunnen nog uitkomen.
Fristi en Fanta hun jongen zijn allemaal uitgevlogen en zullen over ongeveer een week verhuizen. Fanta zit ondertussen op nieuwe eitjes.
Frist & Fanta en Pepsi & Pepper zijn dus aan ronde 2 begonnen! 
Sisi en Sprite doen het goed met hun kroost. de 5 kleintjes groeien snel, over een week of 2 zullen ze gaan uitvliegen
 
 

27-03-2015

De jongen van Pepsi en Pepper zijn allemaal uitgevlogen. Nog 2 weekjes en dan zullen ze verhuizen. Pepsi zit ondertussen weer op nieuwe eitjes, dus over 3 weken zal ze weer nieuwe jongen hebben.
Sisi en Sprite hebben 5 jongen. Paps en mams doen het super!
De 3 jongen van Fristi en Fanta gaan ook hard. Over een weekje zal de oudste alweer gaan uitvliegen!
 
Ook de pyrrhura's zijn begonnen met eieren leggen. Ze had er 3 waarvan er 1 helaas is gesneuveld. Hopelijk legt ze er nog een paar eitjes bij. Tot nu toe broed ze er niet goed op, dus hopelijk gaat ze daar ook snel mee beginnen!

 

06-03-2015

Sisi is ook eindelijk begonnen met het leggen van eitjes! Over 2 a 3 weken dus hopelijk kleintjes van Sisi en Sprite.
Frisi en Fanta hebben 3 jongen. klein nestje dus!
Pepsi en Pepper hun jongen groeien nog steeds goed. De oudste krijgt al veertjes, gaat zo snel!

 

02-03-2015

Pepsi en Pepper hebben 4 jongen. Ze groeien als kool! de rest van hun eitjes zijn helaas niet uitgekomen.
Fristi en Fanta hebben 1 jong. er liggen nog 2 eitjes die uit kunnen komen.
Ik verwacht dat Sisi en Sprite binnenkort eitjes hebben. Sisi zit namelijk vrijwel non-stop in het broedblok
 
 

16-02-2015

Het eerste jonge grasparkietje van Pepsi en Pepper is geboren!

 

05-02-2015

Pepsi en Pepper hebben 7 eitjes, waarvan ik kan zien dat er 4 bevrucht zijn. Mogelijk zijn de andere 3 ook bevrucht, maar dit is nog even afwachten. 
Fristi en Fanta hebben 2 eitjes, waarschijnlijk komen er nog wel meer. Over een week weet ik of deze bevrucht zijn.
Sisi en Sprite hebben nog geen eieren, ze loeren steeds nog op de broedblokken die al door andere koppels zijn bezet. Ik denk er aan om hun broedblok te verplaatsen, misschien dat ze er dan meer interesse in hebben.
Eind volgende week kunnen de eerste eitjes van Pepsi en Pepper uitkomen. Spannend dus!
 
 

27-01-2015

De eerste eitjes zijn gelegd. Als ze bevrucht zijn zullen ze over 3 weekjes uitkomen!
 
 

20-01-2015

 
De blokken hangen bij de grasparkietjes. Ze hebben er erg veel zin in, dus ik verwacht binnen enkele dagen eitjes! Indien bevrucht zullen ze binnen 3 weken uitkomen. Ik hou jullie op de hoogte! :)